Ukrainietiškas vištienos plovas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 45min
Įvertinimas:
3.2727 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Naudokite keptuvę aukštais kraštais arba puodą.

Ryžius kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje ir gerai nuvarvinkite.

Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, vištieną supjaustykite gana mažais gabaliukais.

Vištieną dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite ant gana kaitrios ugnies.

Kai vištiena šiek tiek apskrus, sudėkite svogūnus ir sumažinkite ugnį.

Kepkite, kol svogūnai ims geltonuoti, suberkite morkas ir maišant kepkite dar 3 minutes.

Įberkite druskos, suberkite pipirus, sudėkite sviestą, pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite.

Suberkite ryžius, išmaišykite ir maišant kepkite dar porą minučių.

Supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Ant mažos ugnies troškinkite 20 minučių.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Troškinti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Ukrainos virtuvė

Naujausi recepetai