Greitas obuolių – spanguolių pyragas su riešutų trupiniais

 (2)
Šiame pyrage puikiai dera visi skoniai. Spanguolės yra mažai kaloringos, jose gausu ląstelienos, vitamino C bei antioksidantų, kurie apsaugo nuo vėžio.
Obuolių pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.

Supilkite sultis ir cukrų į nedidelį indą ir pakaitinkite. Suberkite spanguoles, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite 12 min., kol uogos suminkštės. Dėkite spanguolių mišinį ant metalinio sietelio virš dubens ir suspauskite šaukštu, kad išsisunktų sultys (apie 0,5 stiklinės). Sumaišykite spanguolių tyrę, serbentų uogienę ir ištirpintą sviestą giliame inde.

Sudėkite obuolius į nedidelį indą, supilkite spanguolių mišinį ir išmaišykite. Viską supilkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą kepimo aliejumi. Kepkite 180 C temperatūroje 15 min., po 10 min.pamaišykite.

Sumaišykite miltus, cukrų dubenyje; įdėkite 1 valg. šaukštą sviesto ir gerai išmaišykite, kol gausite trupinius. Įmaišykite smulkintus riešutus. Suberkite ant vaisių mišinio ir dar kepkite papildomai 10 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3/4 stiklinė Spanguolių sultys
1/2 stiklinė Cukrus
30 g Spanguolės
2 šaukštas Juodųjų serbentų uogienė
3 šaukštas Sviestas
6 stiklinė Obuoliai, pkaustyti kubeliais
Aliejus kepimo formai sutepti
2 šaukštas Miltai
2 šaukštas Rudasis cukrus
1 sauja Graikiniai riešutai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :