Obuolių pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.

Supilkite sultis ir cukrų į nedidelį indą ir pakaitinkite. Suberkite spanguoles, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite 12 min., kol uogos suminkštės. Dėkite spanguolių mišinį ant metalinio sietelio virš dubens ir suspauskite šaukštu, kad išsisunktų sultys (apie 0,5 stiklinės). Sumaišykite spanguolių tyrę, serbentų uogienę ir ištirpintą sviestą giliame inde.

Sudėkite obuolius į nedidelį indą, supilkite spanguolių mišinį ir išmaišykite. Viską supilkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą kepimo aliejumi. Kepkite 180 C temperatūroje 15 min., po 10 min.pamaišykite.

Sumaišykite miltus, cukrų dubenyje; įdėkite 1 valg. šaukštą sviesto ir gerai išmaišykite, kol gausite trupinius. Įmaišykite smulkintus riešutus. Suberkite ant vaisių mišinio ir dar kepkite papildomai 10 min.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai