© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
4.1250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Varškę gerai ištriname su šaukštu, pasūdome, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Beriame miltus, gerai išminkome.

Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame ritinėlius, truputį suplojame ir supjaustome rombais. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 5-6 min.

Išgriebus iš puodo apipilame išlydytu sviestu dedame porą šaukštelių grietinės ir skanaus.

(Kas mėgsta, į tešlą galima dėti žiupsnelį mėtų, gali buti džiovintos ar susmulkintos žalios, tik ne per daug.)

Greitai paruošiami varškėčiai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Tinka: Vaikams
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė

Naujausi recepetai

Ingredientai

500 g Varškė
2 vnt. Kiaušiniai
1,5 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
Padažui:
pagal skonį Sviestas
pagal skonį Grietinė