Žagarėlių gėlės
© Skaitytojo nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.1429 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir cukraus.

Užminkykite kietą tešlą iš kiaušinių ir miltų.

Jei tešla per kieta ir nesulimpa, įpilkite šaukštą ar du vandens.

Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių (tešlą uždenkite, kad neapdžiūtų).

Pastovėjusią tešlą iškačiokite kaip galima ploniau.

Iš tešlos taure ar apvalia sausainių formele išpjaukite tris apskritimus. Kiekvieną įpjaukite keturiose vietose (tai bus žiedlapiai). Apskritimus sudėkite vienas ant kito ir pirštu spustelkite per vidurį ir atsargiai suformuokite gėlės žiedą.

Gėles iš tešlos dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žagarėlių gėlė pagels.

Iškeptą gėlę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų.

Kiekvieną žagarėlių gėlę kepkite atskirai.

Į gėlės vidurį galite įdėti mėgstamos uogienės ar džemo šaukštelį.

Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai