Graikiško jogurto pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Graikinius riešutus sutrupinkite iki rupių miltų.

Citrinos žievelę nutarkuokite, sultis išsunkite.

Graikišką jogurtą sudėkite į labai tankų sietelį, kad nuvarvėtų skystis.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki tirštų putų su druska. Trynius išplakite iki purumo su cukrumi.

Į trynius suverskite nuvarvėjusį jogurtą ir išsukite.

Suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir išsukite.

Maišant suberkite miltus ir riešutus.

Po truputį įmaišykite baltymus.

Tešlą suverskite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.

Kepkite 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Viršų apiberkite ruduoju cukrumi ir kepkite dar 10 minučių.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai