Graikiškas baravykų receptas

 (2)
Grybų mėgėjams - pikantiškas patiekalas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Graikijos virtuvė
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Džiovintus grybus užpilkite 6 šaukštais virinto vandens su druska, džemu ir konjaku ir palikite 30 min. pamirkti. Paskui nusunkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, 6 min. pakepkite 6 šaukštuose aliejaus.

Tada sudėkite į keptuvę susmulkintus džiovintus grybus, supjaustytus šviežius grybus, čiobrelius ir smulkintus česnakus. Po 2 min. suberkite susmulkintas petražoles ir skystį, kuriame mirkėte džiovintus grybus.

Troškinkite apie 30 min., kol grybai bus minkšti. Tada įberkite druskos, pipirų. Sumaišykite jogurtą su šafranų užpilu ir likusiu aliejumi. Patiekite su alyvuogėmis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

700 g Baravykai (švieži arba šaldyti)
40 g Džiovinti baravykai
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
sauja Petražolės
180 g Jogurtas (natūralus)
20 ml Konjakas
8 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Čiobreliai
1 šaukštas Apelsinų marmeladas
žiupsnelis Šafranas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :