Geriausias kiaušinių likerio receptas

Kiaušinių likeris
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Anglijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Prikaistuvyje sumaišykite pieną, grietinėlę, cinamoną, vanilės ankštį, vanilės ankšties turinį ir muskato riešutus. Masę užvirinkite ant vidutinės kaitros. Kai masė užvirs, prikaistuvį nuimkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti.

Dideliame dubenyje arba tešlos maišyklėje plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps vienalytė ir puri. Atsargiai supilkite pieną ir toliau masę maišykite, kol ji taps tolygi. Įpilkite romo, viską dar kartą išplakite. Atšaldykite per naktį (šaldytuve galite lakyti iki trijų parų).

Prieš tiekdami gėrimą kiaušinių baltymus supilkite į didelį dubenį arba maišyklę, plakite, kol susiformuos standi ir puri masė. Švelniai baltymų putas sukrėskite į trynių masę ir viską išmaišykite. Gėrimą tiekite su šviežiai sutrintais muskato riešutais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

350 ml Pienas
130 ml Grietinėlė
2 vnt. Cinamonas (lazdelės)
0,5 vnt. Vanilės ankštis
0,5 šaukštas Muskato riešutai
2 vnt. Kiaušiniai
70 g Cukrus
90 ml Rudasis romas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :