Gardžios mielinės bandelės

 (2)
Autorius: Ramunė M.
Saldi šilta pagunda vėsų žiemos vakarą.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.1429 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti dalį cukraus, pamaišyti ir palikti apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.

Supilti dalį miltų, išmaišyti, viršų pabarstyti miltais ir palikti, kol padvigubės. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilti į tešlą. Pilti sviestą, berti dar miltų, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Paminkyti, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti.

Gabalą tešlos iškočioti. Patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi, cinamonu, aguonomis. Susukti, kaip vyniotinį, supjaustyti ir sukti bandeles. Patepti kiaušinio tryniu.

Leisti truputuką pakilti ( apie 15 min) ir kepti 180C temp. apie 20 minučių.

Gardžios mielinės bandelės
© Asmeninio archyvo nuotr.

Aguonų masei: aguonas nuplikyti, įberti cukraus ir įdėti kiaušinio baltymą. Gerai išsukti.

Gardžios mielinės bandelės
© Asmeninio archyvo nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Miltai
25-30 g Mielės
1 stiklinė Cukrus
500 ml Pienas
50 g Sviestas
3 vnt. Kiaušinių tryniai
žiupsnelis Druska
Įdarui:
Cinamonas
Razinos
Aguonos
Džemas
Aptepimui:
50 g Sviestas
2 vnt. Kiaušinių tryniai
Sudėtingumas :