© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
4.1429 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti dalį cukraus, pamaišyti ir palikti apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.

Supilti dalį miltų, išmaišyti, viršų pabarstyti miltais ir palikti, kol padvigubės. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilti į tešlą. Pilti sviestą, berti dar miltų, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Paminkyti, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti.

Gabalą tešlos iškočioti. Patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi, cinamonu, aguonomis. Susukti, kaip vyniotinį, supjaustyti ir sukti bandeles. Patepti kiaušinio tryniu.

Leisti truputuką pakilti ( apie 15 min) ir kepti 180C temp. apie 20 minučių.

Gardžios mielinės bandelės
© Asmeninio archyvo nuotr.

Aguonų masei: aguonas nuplikyti, įberti cukraus ir įdėti kiaušinio baltymą. Gerai išsukti.

Gardžios mielinės bandelės
© Asmeninio archyvo nuotr.
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai