Gardžioji lazanija

 (5)
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos!
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Keptuvėje pakepinkite faršą (gali būti ir kalakutienos ar jautienos - kokį mėgstate). Baigiant kepti pagardinkite prieskoniais ir druska.

Morką sutarkuokite burokine tarka sutarkuojame morkas, Svogūnus ir papriką smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvė su trupučiu įkaitinto aliejaus ir kepinkite, nuolat maišydami. Pabaigoje sudėkite susmulkintus pomidorus. Pagardinkite prieskoniais ir sudėkite į faršą.

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite du šaukštus miltų ir nuolat maišydami pakepinkite, kol gražiai pagels. Paskui po truputį nuolat maišydami supilkite pieną. Pakaitinkite ir pagardinkite prieskoniais.

Ant kepimo formos dugno užpilkite truputį padažo, tada išdėliokite makaronų lakštus. Uždėkite faršo, tada vėl makaronų lakštus, vėl padažo.

Viršutinis sluoksnis turi būti makaronų, kuriuos gausiai sutepkite visu likusiu padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 minučių, pabaigoje kepimo pabaigoje apibarstykite sūriu ir patiekite.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Lazanijos makaronų lakštų
1 kg Kiaulienos faršas
1 vnt. Morkos
2 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
1 vnt. Paprikos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
3 vnt. Pomidorai
pagal skonį Prieskoninės žolelės
Padažui:
50 g Sviestas
2 šaukštas Miltai
600 ml Pienas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Apibarstymui:
100 g Fermentinis sūris
Porcijos: 6
Sudėtingumas :