© kasuvalgyti.lt
Pagaminamas per: 150min
Įvertinimas:
3.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Aš visada kibi­nus darau su kiau­liena, nes aviena man nepa­tinka :) Bet galima būtų daryti su bet kuo, pra­de­dant viš­tiena, bai­giant dar­žo­vė­mis. Ir beje, nau­doju ne faršą, o kapotą mėsą, nes taip ska­niau.

Jei sprandinė nela­bai riebi, tada rei­kia dėti šoni­nės arba lašinių.

Pir­miau­sia ruo­šime tešlą. Kiau­ši­nius išku­liame į dubenį, tik atski­rai puo­de­lyje pasi­lie­kame vieną trynį. Įde­dam šaukš­telį drus­kos, beveik visą grie­tinę (pasi­lie­kam vieną didelį šaukštą mėsai) ir išplakame.

Gardžiausi kibinai būriui draugų
© kasuvalgyti.lt

Tada sude­dame supjaus­tytą kam­ba­rio tem­pe­ra­tū­ros mar­ga­riną ir mil­tus. Viską gerai išmin­kome. Tešla turi būti minkšta, netru­panti, nelimpanti. Tešlą rei­kia dėti į šal­dy­tuvą ir atšal­dyti. Galima ir per naktį.

Gardžiausi kibinai būriui draugų
© kasuvalgyti.lt

Tuo tarpu susmul­ki­name mėsą, svo­gū­nus, viską gerai sumai­šome, nepa­mirš­tam sudėti liku­sią grie­tinę, prie­sko­nius, druską, pipi­rus. Viską gerai išmaišome.

Imame gaba­lėlį teš­los, kočio­jame blyną, dedame mėsą, užspau­džiame.. ir taip kol baig­sis tešla arba mėsa :) kiek esu daręs kibi­nus, visada pas mane nelieka nieko, t.y. nei mėsos nei teš­los.
Aišku, kai kurie kibi­nai gau­nasi pri­grūsti mėsos, o kiti dideli, bet su nedaug įdaro.

Gardžiausi kibinai būriui draugų
© kasuvalgyti.lt

Kibi­nus apte­pame paliktu išplaktu try­niu. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje maž­daug 30 minučių.

Gardžiausi kibinai būriui draugų
© kasuvalgyti.lt
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
kasuvalgyti.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai