GARDŽIAI keptas jautienos kumpis

 (12)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jautienos kumpio paviršių įpjaukite keliose vietose. Turi gautis tarsi grotelės. Džiovintus šalavijus ir čiobrelius sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite mėsą.

Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių ir dėkite paruoštą jautienos kumpį. Kepkite apie tris valandas, kol mėsa suminkštės. Tuomet mėsą pabarstykite druska ir orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių temperatūros. Dar pakepkite mėsą apie pusvalandį, kol susiformuos apskrudusi plutelė.

Patiekite apibarstytą šviežiais kapotais žalumynais su virtomis bulvėmis ar daržovių salotomis. Skanaus!

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Jautienos kumpis
2 šakelė Šalavijai
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 gabaliukas Sviestas
1 šaukštelis Citrinų sultys
žiupsnelis Žalumynai
Sudėtingumas :