Itališkas baklažanų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų.

Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite.

Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir kerai išminkykite tešlą.

Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą, taip , kad kraštai šiek tiek užsiriestų į vidų.

Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.

Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.

Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai