Gardusis baklažanų apkepas

 (2)
Itališkas baklažanų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų.

Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite.

Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir kerai išminkykite tešlą.

Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą, taip , kad kraštai šiek tiek užsiriestų į vidų.

Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.

Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.

Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
6 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštelis Cukrus
1 šaukštas Druska
200 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Įdarui
3 vnt. Baklažanai
2 vnt. Saldžiosios paprikos
10 vnt. Pievagrybiai
100 g Kietasis sūris
2 skiltelė Česnakai
šaukštas Provanso žolelės
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :