GARDUS jautienos ir grybų apkepas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 2-3 valandoms. Paskui vandenį nupilkite ir grybus nuplaukite. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepinkite aliejuje. Paskui sudėkite grybus ir dar pakepinkite.

Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir sumaišykite su mėsa bei grybais. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir į troškinį sudėkite grietinę. Išmaišykite.

Bulves sutarkuokite burokine trintuve, sumaišykite su plaktu kiaušiniu.

Mėsą su grybais sukrėskite į riebalais išteptą kepimo formą, ant viršaus tolygiai išdėkite tarkuotas bulves. Ant viršaus išdėliokite gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą.

Kepkite 180 С karštumo orkaitėje maždaug 30 min. Jeigu bulvės per daug greitai apskrus, uždenkite keptuvą folijos lapu. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepinkite, kol sūris išsilydys.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Jautiena
50 g Džiovinti baravykai
2 vnt. Svogūnai
200 ml Grietinė
4 vnt. Bulvės
1 vnt. Kiaušiniai
50 g Fermentinis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Aliejus
Sudėtingumas :