Gaminimas
Bulves nulupti ir išvirti, sugrūsti košę ir palikti šaltai.
2 kiaušinius išplakti su miltais, sviestu ir pipirais. Kiaušinių plakinį supilti į dubenėlį su bulvių koše ir išminkyti tešlą. Ant džiūvėsėliais apibarstytos lentelės iškočioti 1 cm storio tešlos lakštą.
Į dubenėlį su malta mėsa sukrėsti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti (kad masė būtų skysta), apibarstyti petražolėmis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išminkyti. Paruoštu faršu apibarstyti tešlos lakštą ir susukti vyniotinį.
Vyniotinį supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti su sviestu (6-8 min).
Patiekti su grietine arba baravykų padažu, tinka rauginti agurkai arba šviežios salotos.
Registruota (0)
Anoniminė (1)
Naujausi recepetai
Ingredientai
Tešlai: | |
1 kg | Bulvės |
3 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Miltai |
1 šaukštelis | Sviestas |
1/2 šaukštelis | Juodieji malti pipirai |
Įdarui: | |
250 g | Malta mėsa |
4 šaukštas | Grietinė |
6 šaukštas | Kapotos petražolės |
1/4 šaukštelis | Druska |
Kepimui: | |
100 g | Malti džiūvėsėliai |
4 šaukštas | Ištirpintas sviestas |