Gardus atradimas – šokoladinis burokėlių pyragas

Autorius: Artūras Piulskis
Šokoladiniams pyragams visuomet sunku atsispirti. Su šokoladiniais kepiniais galima įvairiai eksperimentuoti, nes šokoladas labai patogus produktas, derantis ir išryškinantis kitų produktų skonį. Viena originali galimybė – šokoladinį pyragą papildyti šviežiais virtais burokėliais. Jie pyragui suteiks sodrų skonį ir įdomų poskonį. Jei norite, kad kepinyje labiau jaustųsi „keistasis“ ingredientas, dėkite kiek mažiau šokolado arba nurodytą juodojo šokolado kiekį pakeiskite pienišku.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Smulkiausia tarkos puse sutrinkite burokėlius ir atidėkite juos į šalį. Miltus sumaišykite su soda bei druska ir taip pat atidėkite į šalį. Garų vonelėje išlydykite šokoladą kartu su sviestu ir įpilkite į jį romo arba vanilės esencijos.

Elektrine plaktuve iki purumo suplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi. Labai svarbu, kad visas cukrus ištirptų.

Nuolat maišant išplaktus kiaušinius, lėtai supilkite išlydyto šokolado masę ir paruoštus burokėlius. Tada lėtai pilkite paruoštus miltus. Svarbu labai gerai viską išplakti, kad miltai ir kiti ingredientai tolygiai susimaišytų.

Pabaigoje suberkite kedrines pinijas ir vėl viską sumaišykite.
Sviestu gerai ištepkite kepimo formos paviršių, kad iškepęs pyragas nepriliptų.

Supylę masę į kepimo formą, pašaukite ją į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 minučių, 180 C laipsnių karštyje.

Prieš išimant pyragą iš orkaitės įsitikinkite, kad jis iškepė – įsmeikite į vidurį dantų pagaliuką. Išėmus jis turi būti švarus.

Pyragą palikite mažiausiai kelioms valandoms atvėsti ir pabaigoje pagardinkite cukraus pudra.

Skanaus!

hdlife.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Burokėliai virti
300 g Kvietiniai miltai
300 g Rudasis cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
80 g Juodasis šokoladas (apie 70 proc. kakavos)
80 g Sviestas
2 šaukštelis Soda
žiupsnelis Druska
1/2 šaukštelis Romo esencija
70 g Pinijų sėklos
pagal skonį Cukraus pudra
Porcijos: 10
Sudėtingumas :