© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Moliūgą, obuolius ir svogūną supjaustykite griežinėliais. Daržovių griežinėlius išdėliokite ant skardos vienu sluoksniu ir patepkite alyvuogių aliejumi.

Apibarstykite druska, cinamonu, kardamonu ir juodaisiais pipirais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie vieną valandą, kol daržovės taps minkštos. Jei viršus pradės skrusti, pridenkite daržoves aliuminio folijos lakštu. Išimkite skardą iš orkaitės ir atvėsinkite daržoves.

Kepintą moliūgą, obuolius ir svogūną sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrelės konsistencijos. Supilkite sultinį ir vėl suplakite, o po to perpilkite į puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie penkias minutes.

Virimo pabaigoje įpilkite grietinėlės tiek, kad gautumėte norimą konsistenciją. Prieš patiekiant įdėkite nedidelį kiekį sviesto arba grietinės. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais.

Šventiniam stalui: Helovynas
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai