GARDUMĖLIS: trijų sūrių lazanija

Trijų sūrių lazanija
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Lazanijos lakštus po kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje (jie turi tapti minkšti, lankstūs, bet neturi išskysti) ir padėkite atskirai ant lėkščių.

Smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite aliejuje kartu su smulkiai pjaustytais pievagrybiais. Kepkite apie 3-4 minutes.

Išspauskite česnaką ir kepkite dar porą minučių.

Suberkite faršą su prieskoniais ir kepkite maišant kol faršas iškeps.

Supilkite vyną, sudėkite sutrintus iki tyrės pomidorus ir kepkite, kol mišinys užvirs. Nukelkite nuo ugnies.

Rikos sūrį sumaišykite su petražolėmis, tarkuota mocarela, kiaušiniu ir pienu. Viską sutrinkite.

Fermentinį sūrį sutarkuokite.

Į sviestu išteptą kepimo indą įklokite lazanijos lakštų pirmą sluoksnį.

Ant jo paskleiskite trečdalį mėsos padažo. Ant mėsos padažo užpilkite trečdalį sūrio padažo ir gražiai išlyginkite. Pabarstykite tarkuotu sūriu.

Ant viršaus klokite lazanijos lakštus, tuomet mėsos padažą, ant viršaus sūrio padažą ir pabarstykite fermentiniu sūriu.

Vėl pakartokite tą patį. Ant viršaus nepagailėkite fermentinio sūrio.

Uždenkite kepimo folika ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 pakelis Lazanija
Mėsos padažui
400 g Jautienos faršas
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
5 šaukštas Raudonas sausas vynas
6 vnt. Pievagrybiai
1 puodelis Konservuoti pomidorai
0,5 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Cukrus
žiupsnelis Juodieji pipirai
žiupsnelis Čiobreliai
Sūrio padažui
300 g Rikotos sūris
200 g Mocarelos sūris
6 šaukštas Pienas
200 g Fermentinis sūris
1 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Petražolės
Porcijos: 6
Sudėtingumas :