Medaus tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
3.6429 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Į dubenį sudėkite išlydytą sviestą, medų, kiaušinius, cukrų. Dubenį padėkite virš vandens garų ir maišykite apie 10 - 15 minučių, kol išsilydys cukrus.

Į jau atvėsusią, bet dar šiltą masę supilkite išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Supilkite kepimo miltelius, miltus. Gerai išminkykite (kol tešla nebelips prie rankų) ir padalinkite į vienodas dalis lakštams.

Gautas dalis iškočiokite. Papločiai turi būti labai ploni.

Lakštus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 – 4 minutes, kol gražiai paruduoja.

Iš pravėsusių lakštų išpjaukite norimas formas. Likučių neišmeskite - atvėsusius sutrinkite iki trupinių.

Visus kremui skirtus produktus išplakite elektriniu plakikliu ir pamažu supilkite į ištirpdytą želatiną. Gerai išmaišykite ir dubenį kelioms minutėms pastatykite į šaldytuvą, kol kremas šiek tiek sutvirtės.

Lakštus pertepkite kremu ir sluoksniuokite. Tuo pačiu kremu ištepkite torto viršų ir šonus. Apibarstykite sutrintais lakštų likučiais.

Naujausi recepetai