GARDU: varškės apkepas su šaldytomis uogomis

Šiam apkepui galite bet kokias turimas ar mėgstamas šaldytas uogas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
35min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę pertrinti per sietelį, įdėti šaukštą sviesto, kiaušinį, manų kruopas ir cukrų. Išplakti plaktuvu iki vienalytės masės ir padalyti į dvi lygias dalis.

Formą sutepti likusiu sviestu ir sudėti pusę varškės masės. Trečdalį uogų atidėti papuošimui, o likusias sudėti į varškę. Ant viršaus sudėti likusią varškę. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

Pabarstyti apkepą ruduoju cukrumi, dėti į orkaitę ir kepti 30-35 min. Patiekiant papuošti šviežiomis uogomis, galima valgyti su grietine arba uogų sirupu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Varškė
1,5 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Manų kruopos
1 vnt. Kiaušiniai
300 g Uogos
2 šaukštas Rudasis cukrus
Porcijos: 2
Sudėtingumas :