© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Įdarui džiovintus grybus išmirkykite ir išvirkite tame pačiame vandenyje. Paskui nusunkite ir sumalkite.

Keptuvėje svieste pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, tada suberkite džiovintus grybus ir susmulkintus konservuotus ir pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kai pravės, suberkite džiūvėsėlius ir įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Jei norite, pagardinkite mėgstamomis žolelėmis.

Nuskustas bulves sutarkuokite ir nusunkite. Skysčio neišpilkite - kai pastovės, ant indo dugno nusistovės krakmolas, kurį panaudosite tešlai.

Virtas bulves sutrinkite. Sudėkite į žalių bulvių tarkius, išgriebkite nusistojusį krakmolą, pasūdykite ir įberkite šaukštą miltų ir šaukštą krakmolo.

Imkite po gumulą tešlos, delne ją išplokite ir dėkite po šaukštą grybų įdaro. Gražiai suformuokite cepeliną. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug pusvalandį.

Patiekite su grietinės arba spirgučių padažu.

Skanaus!

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai