Gaivus vaisinis tortas

Jeigu norite liesesnio torto, vietoj grietinės galite naudoti natūralų jogurtą.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Želatiną užpilkite 5 valgomaisiais šaukštais virinto vandens ir leiskite 20-30 pabrinkti. Tada želatiną ištirpdykite vandens vonelėje.

Grietinę išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis ir ištirpintą želatiną – viską dar kartą labai gerai išplakite. Į grietinę atsargiai įmaišykite norimo dydžio gabalėliais supjaustytus vaisius ir uogas.

Torto formą ištepkite sviestu. Sausainius smulkiai sulaužykite ir jais išklokite torto formą – sausainiai taps jūsų torto pagrindu. Tada ant sausainių pagrindo supilkite grietinės ir vaisių masę. Paviršių išlyginkite, galite papuošti vaisiais ar uogomis.

Pagamintą tortą pridenkite servetėle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tai puikus gaivus desertas vasarai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Grietinė
150 g Cukrus
10 g Želatina
2 šaukštelis Citrinų sultys
200 g Vaisiai ir uogos
3 pakelis Sausainiai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :