© hdlife.lt
Pagaminamas per: 15min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nors vaisius skaičiuoja apie 5000 metų, tačiau europiečiai pirmąkart jų paragavo tik XVI-XVII a. Dabar mangai daugiausiai auginami Indijoje (mango tėvynė), taip pat Brazilijoje, Meksikoje, Kalifornijoje, Afrikoje. Valgyti vaisius reikia gerai prinokusius, kitaip nepajusite jų išskirtinio, kartais terpentiną primenančio, skonio. Neprinokusius mangus galite sunokinti ir namuose – porą savaičių palaikykite juos kambario temperatūroje.

Mangai labai tinka su paukštienos, antienos ir kiaulienos patiekalais; taip pat su jais gaminamos salotos; dar jie naudojami ryžių patiekaluose ir, žinoma, gaminant desertus bei įvairius kepinius.

Šį kartą siūlome pasigaminti ir pasimėgauti nekeptu, labai gaiviu, kreminiu mangų desertu.

Garų vonelėje ištirpinkite 2 šaukštus želatinos su keliais šaukštais vandens.

Nuplaukite mangus po tekančiu vandeniu, nulupkite luobelę, išimkite riešutą ir supjaustykite kubeliais. Elektrine trintuve sutrinkite mangų kubelius į tyrę.

Kitame inde elektrine plaktuve labai gerai suplakite maskarponės sūrį su sutirštintu pienu ir ištirpinta želatina. Tada supilkite mangų tyrę bei maltą kardamoną ir vėl viską labai gerai suplakite, kad gautųsi vientisa masė.

Paruoštą masę supilkite į indelius ir 2-3 valandas palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Skanaus!

Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai