Gaivus apelsininis tortas

 (3)
Apelsininis tortas
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.2857 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausiai išsikepkite biskvitą. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, miltus, krakmolą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir patepta sviestu.

Biskvitą kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Per pirmąsias 20 kepimo minučių jokiais būdais nepraverkite orkaitės: biskvitas gali subliukšti. Iškeptą biskvitą atsargiai ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Dabar pasigaminkite kremą. Želatiną užpilkite ketvirtadaliu stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių, kad išbrinktų. Tuomet indą su želatina įstatykite į karšto vandens dubenį ir ją ištirpinkite. Ištirpusią želatiną atvėsinkite.

Mascarponės sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų plakikliu išplakite iki vientisos masės. Dabar atėjo metas želatinai – po truputį pilkite ją į sūrio masę, gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę – atsargiai ją įmaišykite į sūrio masę .

Dalį apelsinų minkštimo supjaustykite riekelėmis, o likusį – kubeliais.

Biskvitą taip pat supjaustykite kubeliais. Į keksui skirtą formą įpilkite dalį grietinėlės kremo, tuomet dėkite dalį biskvito ir apelsinų kubelių. Sluoksnius kartokite tol, kol turėsite produktų. Pagamintą tortą 4-6 valandoms palikite šaldytuve. Iš formos išimtą tortą papuoškite apelsino riekelėmis ir riešutais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui:
5 vnt. Kiaušiniai
200 g Cukrus
3 šaukštas Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
0,5 šaukštelis Sviestas
Kremui:
400 g Maskarponės sūris
0,5 stiklinė Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
350 ml Grietinėlė (33 proc.)
3 šaukštas Želatina
Papuošimui:
4 vnt. Apelsinai
100 g Anakardžių riešutai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :