© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Česnako galvutes išdalinkite skiltelėmis, nulupkite tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupkite tik tris česnako skilteles.

Nuluptas česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka – tarkuokite tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaninkite druska, gerai išmaišykite.

Bulves labai gerai nuplaukite, geriausia su šiurkščiu šepetėliu – jų lupti nereikės. Bulves supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis.

Supjaustytas bulves sudėkite į dubenį ir užpilkite česnakiniu aliejumi – gerai išmaišykite, kad bulvės apsiveltų aliejumi.

Atsiplėškite šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio ir 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.

Į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdėkite bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardinkite druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkinkite – kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).

Tuomet gražiai folija apgobkite bulves, truputį pakepkite orkaitėje ar ant grotelių. Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilkite po pusę stiklinės vandens ir užlankstykite folijos kraštus. Orkaitėje ant grotelių kepkite apie 30 minučių.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Grilis/laužas Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai