Firminė grybų mišrainė

 (3)
Nebeatsimenu kada ir kokiomis aplinkybėmis sugalvojau šią mišrainę, bet įtariu, kad buvo ruduo, todėl ir grybai, obuoliai, bulvės… Derinys skamba keistai, bet susijungę skoniai laba dera.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išsiverdu su lupenomis bulves. Atvėsinu, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais.

Grybus galima naudoti tiek šviežius virtus, tiek marinuotus. Jų mišrainei reikės apie 1l. Grybus pasmulkinu iki 1x1cm gabaliukų ir beriu į indą su bulvėmis. Galiausiai mažais kubeliais supjaustau obuolius. Labiausiai tiks rūgštesni.

Iš karto gaminu padažą – sumaišau majonezą su krienais.

Ir kuo greičiau sumaišau su daržovėmis, kitaip obuoliai pradės tamsėti, tuo gadindami estetinį vaizdą.

Tinka su juoda ar balta duona.

Patarimas – kitokiam skoniui išgauti, krienus galima keisti garstyčiomis.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

5-6 vnt. Bulvės
11 vnt. Grybai
3 vnt. Obuoliai
200 g Majonezas
2 šaukštas Krienai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :