Obuolių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.0000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižas ir sviestą, kol gausis trupiniai. Maždaug 1 puodelį trupinių atidėkite į šalį.

Likusius supilkite ant kepimo formos dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.

Obuolius nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirkite dar pora minučių, supilkite migdolų ekstraktą, suberkite paruoštus obuolius, išmirkytas razinas ir migdolų drožles.

Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius.

Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai