Kopūstų plokštainis
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Išberkite miltus ant stalo arba į didesnį dubenį, įmaišykite sodą ir druską.

Miltų krūvelės viduryje padarykite įdubą, į kurią įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir gabalėliais susmulkintą margariną.

Kapokite peiliu, kol pasidarys trupiniai, paskui išminkykite, kad tešla taptų vientisa.

Palaikykite bent 30 minučių šaltai.

Perpjaukite tešlą perpus ir iškočiokite du lakštus.

Įdarui supjaustykite kopūstą juostelėmis, suberkite į puode įkaitintą sviestą ir pusvalandį patroškinkite.

Jei kopūstai sausoki, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.

Išvirkite tris kiaušinius.

Pagardinkite prieskoniais ir suberkite smulkiai supjaustytus kiaušinius.

Padenkite orkaitės skardą kepamuoju popieriumi ir perkelkite vieną tešlos pusę ant skardos.

Paskleiskite ant jos įdarą, apdenkite kita tešlos puse, kraštus gerai apspauskite.

Lengvai išplakite likusį vieną kiaušinį, aptepkite juo plokštainį ir subadykite šakute.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai