El špinada - špinatų ir avinžirnių troškinukas

Autorius: Kristina Kontvainienė
Patariu iš vakaro užmerkti avinžirnius vandenyje (gausiai), kad suminkštėtų.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Ispanijos virtuvė
Įvertinimas:
2.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išmirkytus avinžirnius verdame pasūdytame vandenyje apie 15-20 min. Taip pat apie 7 minutes pasūdytame vandenyje apverdame špinatus.

Kol avinžirniai ir špinatai verda pasiruošiame kitus ingredientus. Pradžioje truputį apkepame česnakų skilteles ant alyvuogių aliejaus (kad šiek tiek suminkštėtų).

Po to į grūstuvę dedame apkeptas česnako skilteles, dedame rūkytos paprikos miltelius, kuminą, beriame pagal skonį druskos, sudedame pomidorų padažą ir supilame vyno actą.

Viską gerai sugrūdame. Gautą padažą pilame į pakaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi, suberiame avinžirnius ir špinatus, tada troškiname ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.

Patiekti karštą su skrudintos duonos riekelėmis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 sauja Špinatai
200 g Avinžirniai
Alyvuogių aliejus
pagal skonį Rūkytų paprikų milteliai
Duonos skrebučiai
4 skiltelė Česnakai
pagal skonį Kuminai
4 šaukštas Baltojo vyno actas
4 šaukštas Pomidorų padažas
pagal skonį Druska
Porcijos: 2
Sudėtingumas :