Dzūkiški „šaltanosiai“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sutarkuokite bulves, tarkius nusunkite.

Įberkite grikių miltų, žiupsnelį druskos ir gerai išminkykite.

Aguonas sutrinkite, įberkite žiupsnelį cukraus.

Iš bulvių tešlos išplokite nedidelius blynelius (kiek mažesnius už delną). Į vidurį įdėkite aguonų masės ir sulenkite - gamybos procesas toks pat kaip cepelinų.

Nedidelius „cepelinukus“ šiek tiek tarp rankų suplokite.

Paruoštus „šaltanosius“ sudėkite ant kepimo popieriaus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Tinka: Vaikams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai