© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite prieskonius. Duonos džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ir ištrinkite iki purumo. Pusę jų supilkite į trynius kartu su kakava ir išmaišykite.

Baltymus išplakite iki standumo ir sudėkite į trynius, atsargiai maišydami palaipsniui su krakmolu, sumaišytu su paliktais trupiniais.

Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą ir 40 minučių kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Atšaldykite formoje.

Atvėsusį perpjaukite į 3 papločius, kuriuos sudrėkinkite stipria, citrina parūgštinta, pasaldinta ir aviečių sultimis paskaninta arbata. Po to papločius pertepkite kremu ir porą valandų palaikykite paslėgtus. Tada aptepkite kremu ir užlipdykite trupiniais. Viršų papuoškite glajumi ir vaisių cukrinukais.

Kremui pieną užvirinkite su cukrumi ir juo užplikykite truputyje vandens išleistus miltus. Supilkite vėl į puodą ir užvirinkite. Kambario temperatūros sviestą su vaniliniu cukrumi ištrinkite iki baltumo, į jį dalimis pilkite atšaldytą sirupą ir maišykite, kol gausite purų kremą. Dėl spalvos galime įdėti kakavos.

GLAJUI cukrų ir vandenį virkite uždengtame puode, kol sutirštės tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia. Tada greitai supilkite pusę citrinos sulčių, puodelis uždenkite ir greitai atšaldykite šaltame vandenyje. Paskui sirupą supilkite į dubenėlį ir sukite mediniu šaukštu iki baltumo. Tada supilkite likusias citrinos sultis. Paruoštu glajumi aptepkite torto paviršių.

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai