© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Gaminimas:

Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje iš abiejų pusių. Tada užpilkite verdančiu vandeniu. Įberkite mėtų lapelių. Po 24 val. perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), supilkite su cukrumi ištrintas mieles ir gerai išmaišykite.

Laikykite šiltoje vietoje, kol įrūgs. Rūgstant nugraibykite atsiradusias putas. Įrūgusią girą supilstykite į butelius, į kiekvieną įdėkite po 3–4 razinas ir gerai užkimškite. Laikykite šaltai.

Kitą dieną girą jau galima gerti, tačiau ilgiau pastovėjusi gira būna skanesnė. Šaltai ją galima laikyti apie 1–2 mėnesius.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės
Mėgautis per: Pietūs
Geriausia valgyti: Šaltą
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai