Duona su riešutais ir džiovintais abrikosais

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paskleiskite riešutus ant kepimo skardos ir orkaitėje paskrudinkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.

Persijokite miltus, sudėkite druską, riešutus, smulkintus džiovintus abrikosus, sausas mieles ir sviestą.

Viduryje padarykite duobutę ir iš lėto supilkite į ją klevų sirupą bei šiltą vandenį. Užminkykite tešlą. Jei reikės, įpilkite dar šiek tiek šilto vandens.

Minkykite tešlą 8 – 10 min. Tuomet perkelkite ją į dubenį, išteptą sviestu. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 val. Tešlos kiekis turi padvigubėti.

Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite ir palikite dar 30 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Duonos kepale padarykite kelias įpjovas, aptepkite pienu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min., o tada sumažinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 15 – 20 min.

Pastabos:

Duoną galima kepti tiek ant skardos, tiek kepimo formoje. Idealiausiai tik stačiakampė forma keksams.

Jeigu norite, kad raugas ir tešla greičiau pakiltų, padėkite juos į šiltą orkaitę.

„Gyvos“ mielės veikiau kur kas energingiau, negu sausos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

450 g Miltai (viso grūdo)
75 g Lazdyno riešutai
1 šaukštelis Druska
30 g Sviestas
75 g Džiovinti abrikosai
1 pakelis Sausos mielės
2 šaukštas Klevų sirupas
0,5 stiklinė Vanduo
Sudėtingumas :