© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Paskleiskite riešutus ant kepimo skardos ir orkaitėje paskrudinkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.

Persijokite miltus, sudėkite druską, riešutus, smulkintus džiovintus abrikosus, sausas mieles ir sviestą.

Viduryje padarykite duobutę ir iš lėto supilkite į ją klevų sirupą bei šiltą vandenį. Užminkykite tešlą. Jei reikės, įpilkite dar šiek tiek šilto vandens.

Minkykite tešlą 8 – 10 min. Tuomet perkelkite ją į dubenį, išteptą sviestu. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5 val. Tešlos kiekis turi padvigubėti.

Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite ir palikite dar 30 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Duonos kepale padarykite kelias įpjovas, aptepkite pienu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min., o tada sumažinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 15 – 20 min.

Pastabos:

Duoną galima kepti tiek ant skardos, tiek kepimo formoje. Idealiausiai tik stačiakampė forma keksams.

Jeigu norite, kad raugas ir tešla greičiau pakiltų, padėkite juos į šiltą orkaitę.

„Gyvos“ mielės veikiau kur kas energingiau, negu sausos.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai