Citrininis keksas
© Recepto autorė
Įvertinimas:
3.6667 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jei neturite kepimo indo aukštais kraštais, tuomet naudokite keksiukų formeles arba gilesnę kepimo formą. Tik tuomet kepimo laikas turėtų būti žymiai trumpesnis.

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Miltų mišinį įsijojame į jogurto masę ir lėtai išmaišome. Šaukštu įmaišome aliejų.
  4. Pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepame sviestu ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 50 min. Kepimo pabaigoje patikriname mediniu krapštuku, ar keksas iškepęs. Kai keksas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame formoje 10 min. ataušti. Po to atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių, o groteles uždedame ant lėkštės.
  5. Sirupas – į nedidelį prikaistuvį supilame citrinos sultis ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilame ant dar šilto kekso naudodami šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galima keksą sulaistyti dar kelis kartus. Po to keksą paliekame visiškai atvėsti.
  6. Glajus: glajui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenėlyje ir užpilame ant kekso.

Skanaus!

Citrininis keksas
Citrininis keksas
© Recepto autorė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai