Trupinių pyragas „Skruzdėlynas“
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą. Išmaišykite ir trinkite tarp delnų kol miltai taps sviestiniai.

Kiaušinius gerai išsukite su cukrumi ir druska.

Kiaušinius sumaišykite su miltais.

Grietinę išmaišykite su kepimo milteliais ir sudėkite į miltus.

Tešlą išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.

Atvėsusią tešlą padalinkite į kelias dalis ir sumalkite su mėsmale.

Tešlos trupinius-makaronus suberkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Pasistenkite trupinius kuo geriau paskleisti ir atskirti vienas nuo kito.

Kepkite 20 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kiek atvėsusius trupinius dar labiau patrupinkite, kad neliktų didelių, sukibusių gabalų.

Dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną ir šiltą ištirpintą sviestą. Suberkite razinas, džiovintas spanguoles, trupintus migdolus ir trupinius.

Gerai išmaišykite.

Masę sudėkite į maistine plėvele ar kepimo popieriumi ištiestą dubenį ar norimą indą.

Pastatykite į šaldytuvą mažiausiai trims valandoms.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai