Didysis kriaušių pyragas

 (6)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
2.1111 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą sviestu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.

Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos.

Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite tirpintu baltuoju šokoladu arba cukraus pudra.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Sviestas
440 g Miltai
3 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Cinamonas
1/2 šaukštelis Muskato riešutas
380 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
3 vnt. Kriaušės
200 ml Bruknės
Glazūrai:
100 g Baltasis šokoladas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :