Desertas iš lavašo, varškės sūrio ir uogų

Desertas iš lavašo, varškės sūrio ir uogų
© R.Daskevičiaus nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šiam patiekalui reikės lavašo, švelnios varškės, miško uogų ir obuolių.

Galima naudoti vieną didelę apvalią kepimo formelę arba porą mažesnių 7-10 cm. Iš pradžių supjaustome lavašą į apskritimus, kad jie apklotų kepimo formelę ir liktų 2-4 cm perteklius.

Į dubenį plakimui įmušame tris kiaušinio baltymus, įdedame du šaukštus cukraus, vieną šaukštą vanilinio cukraus ir išplakame iki purumo.

Į atskirą dubenį su varške įdedame tris šaukštus cukraus miltelių, su mikseriu gerai išmaišome ir į išmaišytą varškę įdedame suplaktus baltymus. Viską dar kartą gerai išmaišome.

Nulupame obuolį, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabaliukais. Vietoje obuolio galima naudoti kriaušę.

Supjaustytą obuolį sudedame į kepimo formeles su lavašu, o ant viršaus užkrečiame varškės ir baltymų mišinį.

Dedame kepti į iki 185 C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepusį desertą apibarstome cukraus milteliais, papuošiame granatų sėklomis, miško uogomis ir mėtos lapeliais.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Desertui:
1 vnt. Lavašas
3 vnt. Kiaušinių baltymai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Vanilinis cukrus
500 g Varškė
3 šaukštas Cukraus pudra
1 vnt. Obuoliai
Papuošimui:
10 g Cukraus pudra
30 g Granatų sėklos
15 vnt. Miško uogos
Sudėtingumas :