Dengtas slyvų pyragas

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Mieles suberkite į didelį dubenį, užpilkite šiltu pienu, suberkite cukrų ir pusę miltų. Išmaišykite, uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite 1 val. šiltoje vietoje. Po to supilkite likusius miltus ir grietinę. Užminkykite tešlą ir palikite dar 1 val.

Slyvas nuplaukite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus.

Slyvas suberkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi ir krakmolu.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos dalis į plonus lakštus.

Vieną tešlos lakštą dėkite į kepimo formą taip, kad uždengtumėte skardos kraštus. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždenkite kitu tešlos lakštu. Kraštus suspauskite.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 C. Sutepkite pyragą lengvai išplaktu kiaušiniu. Kepkite 40 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
2 stiklinė Miltai
10 g Sausos mielės
100 ml Pienas
200 g Grietinė
4 šaukštas Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
Įdarui:
1 kg Juodosios slyvos
4 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Krakmolas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :