© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 180min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Jautienos liežuvį nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Tuomet vandenį nupilkite, liežuvį vėl užpilkite nauju šaltu vandeniu ir virkite maždaug 2 val. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, pasūdykite. Išvirusį liežuvį išgriebkite iš vandens, iš karto įmerkite į vandenį su ledukais. Tuomet nulupkite odą.

Jautienos išpjovą nuplaukite ir nusausinkite. Išilgai mėsos gabalo padarykite gilią įpjovą, mėsą išverskite tarsi knygą. Tuomet gerai išmuškite, kol gausis maždaug 1 – 1,5 cm storio blynas. Išmuštą mėsą pasūdykite, įtrinkite muskato riešutais ir pipirais.

Lašinius supjaustykite plonomis, ilgomis skiltelėmis (norėdami tai padaryti, palaikykite lašinius šaldiklyje 30 min.) ir išklokite jomis išmuštą mėsą. Nuo virto liežuvio nupjaukite poliežuvinę dalį ir pridėkite ją prie liežuvio galo taip, kad išeitų maždaug vienodo pločio liežuvis. Dėkite liežuvį ant mėsos lakšto su lašiniais ir apvyniokite juo liežuvį.

Vyniotinį du kartus tvirtai apvyniokite aliuminio folija (tą folijos dalį, kuri liesis su vyniotiniu, ištepkite sviestu) ir kepkite 250 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 40 min.

Ištraukę iš orkaitės vyniotinį, paslėkite jį po pjaustymo lenta su svoriu. Taip paslėgtą vyniotinį padėkite į šaldytuvą ir palaikykite 4 – 5 val. Atvėsusį vyniotinį išvyniokite iš folijos, supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite kaip šaltą užkandį.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai