Daržovių užkepėlė su sūrio pluta

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite juostomis išilgai, apibarstykite druska ir palikite 5 – 7 min, kad dingtų aitrumas. Tuomet druską nuplaukite ir nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu.

Marinuotas ar konservuotas daržoves stambiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite skrituliais. Stambia trintuve sutarkuokite sūrį. Suberkite į jį smulkintus bazilikus ir kalendrą (pora šakelių pasilikite papuošimui). Išmaišykite.

Baklažanus iš abiejų pusių apkepkite grilyje arba keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į karščiui atsparų indą dėkite baklažano juosteles, ant jų – konservuotas daržoves, pomidorų skilteles ir sūrį.

Lygiai taip pat sudėkite dar vieną ar du sluoksnius daržovių, apibarstykite juos sūriu. Kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje 10 – 12 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Baklažanai
150 g Lečo
2 vnt. Pomidorai
100 g Mocarelos sūris
5 šakelė Kalendros
5 šakelė Bazilikai
5 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :