Daržovių pyragas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atšildyti sluoksniuotą tešlą. Brokolius ir žiedinius kopūstus nuplauti ir suskirstyti žiedynėliais.

Morkas nuvalyti ir supjaustyti pirmiausia išilgai juostelėmis, paskui – kubeliais.

Puode užvirinti pasūdytą vandenį. Palaipsniui blanširuoti jame daržoves po 4 min. Pomidorus po blanširavimo nulupti.

Suberti blanširuotas daržoves į kiaurasamtį ir aplieti šaltu vandeniu. Kumpį supjaustyti mažais kubeliais.

Sluoksniuotą tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti abu gabalus vieną ant kito ir iškočioti, prieš tai stalo paviršių pabarsčius miltais.

Sudedamą kepimo formą ištepti sviestu ir įdėti iškočiotą tešlos blyną. Iš sviestinio popieriaus (arba folijos) iškirpti didesnį nei kepimo formos dugnas skritulį, uždėti jį ant tešlos ir ant viršaus užberti pupeles.

Kepti tešlą ant vidurinės orkaitės lentynėlės maždaug 10 min. 200° temperatūroje. Iškepus nuimti popierių su pupelėmis.

Sumaišyti daržoves su kumpiu ir suberti ant apkeptos tešlos tolygiai paskirstant. Ant viršaus išdėlioti pomidorus be odelės.

Dubenyje gerai išplakti kiaušinius ir grietinę, pagardinti prieskoniais bei druska.

Gatavą plakinį tolygiai užpilti ant daržovių ir pašauti į orkaitę. Kepti maždaug 35 min. ant viduriniosios orkaitės lentynėlės. Iškepusį pyragą tuoj pat išimti iš kepimo formos ir patiekti į stalą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
600 g Žiediniai kopūstai
250 g Brokoliai
250 g Morkos
250 g Virtas kumpis
1 šaukštelis Sviestas
300 g Grietinė
3 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Muskato riešutai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :