Daržovių pyragas su rūkyta šonine



Tokį pyragą galite išsikepti ir su kitokiu įdaru - grybų, mėsos arba kitokių mėgstamų daržovių.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę sumaišykite su aliejumi, druska ir kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Greitai užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę polietileno plėvelę ir pusei valandos padėkite į šaldytuvą.

Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite kraštelius. Keliose vietose tešlą subadykite šakute, kad kepant ji nesideformuotų.

Brokolius nuplaukite, sulaužykite į žiedynėlius, nupjaustykite storuosius stiebus. Rūkytą šoninę supjaustykite griežinėliais. Vyšninius pomidorus nuplaukite. Brokolius keturias minutes virkite pasūdytame vandenyje, po suberkite į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Daržoves ir rūkytos šoninės gabalėlius tolygiai paskirstykite ant tešlos. Kiaušinį, kiaušinio trynį ir grietinėlę išplakite. Į plakinį įmaišykite tarkuotą sūrį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Šia mase užpilkite daržoves. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę it kepkite 45 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
125 g Varškė liesa
250 g Miltai
5 šaukštas Aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
1/2 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
Įdarui:
250 g Brokoliai
100 g Šaltai rūkyta šoninė
250 g Vyšniniai pomidoriukai
pagal skonį Druska
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
250 ml Grietinėlė
100 g Fermentinis sūris
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :