© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Daržoves nuplaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Poro stiebą supjaustykite žiedeliais. Agurotį perpjaukite išilgai pusiau ir tada skersai supjaustykite plonais griežinėliais.

Suberkite morkų griežinėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie tris minutes. Ten pat suberkite poro žiedelius, aguročio griežinėlius ir virkite dar apie vieną minutę. Daržoves suberkite į sietelį ir leiskite nutekėti vandeniui.

Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite kapotą svogūną. Apibarstykite miltais ir lengvai apskrudinkite. Palaipsniui supilkite daržovių sultinį bei grietinėlę ir troškinkite apie dešimt minučių. Rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais ir juos kartu su kapotais žalumynais suberkite į padažą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Su lupenomis išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite bulvių gabalėlius. Po to bulvių gabalėlius sumaišykite su apvirtomis daržovėmis ir iškrėskite į riebalais suteptą kepimo formą.

Kiaušinių trynius išplakite, sumaišykite su paruoštu padažu ir apliekite juo daržoves. Apibarstykite apkepą tarkuotu sūriu. Pašaukite daržovių apkepą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai