© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Supjaustau 2-3 cukinijas apie 1-1,5cm riekelėmis.

Jei turite galimybę iškepti jas ant žarijų, tai bus tobuliausias skonis, bet puikiai tiks ir neprideganti keptuvė. Ant ugnies cukinijas kepu grotelėse, kol smarkiai apskrunda, sausoje keptuvėje – irgi kol abi pusės apkepa iki nuotraukoje matomo baigtumo.

Apkepusias riekeles nubarstau druska. Tuomet nedideliam puode užkaitinu 0,5 stiklinės tyro aliejaus. Į jį suberiu labai smulkiai sukapoto 10-12 skiltelių česnako.

Cukinijas sudedu į serviravimo indą ir neskubant užlieju česnakiniu aliejum. Pabarstau šviežiais rozmarinais ir užmalu baltų pipirų.

Patarimas – suvalgius cukinijas, likusiame aliejuje labai skanu pasikepti juodos duonos riekelių.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai