Cukinijos ir faršo apkepas

 (1)
Nuostabiai papildantis mitybos racioną apkepas. Universalus – galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Cukinija apkepe drėkina iš išpurena tekstūrą, skonis primena kugelį su faršu, tik sumiksuotą. O paruošimas kepimui tetrunka 10-15 minučių.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju nuluptą ir išsėklintą vidutinio dydžio cukiniją. Tarkuoju iš karto į koštuvą ir palieku tarkius nusivarvėti.

Į gilesnį indą keliauja faršas (tiks ir raudona mėsa, ir paukštiena), kiaušiniai, druska, 1 v. š. česnakų ruošinio arba 10-12 smulkiai kapotų česnako skiltelių, manų kruopos, saulėgrąžos.

Supilu ir tarkius, labai kruopščiai sumaišau ir pilu į silikoninę formą. Paviršių nubarstau 1 a. š. prieskonių mėsai mišiniu.

Šaunu į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepu apie 40-50 min.

Karštą tiekiu su sviesto-grietinės padažu, grikių/bulvių koše ir garintomis daržovėmis. Šaltą – su šviežiomis daržovėmis, duona ir įvairiais padažais.

Patarimas – saulėgrąžas galima keisti moliūgų sėklomis, irgi labai skanu.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Cukinijos
800 g Malta mėsa
3 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Druska
10-12 skiltelė Česnakai
1 stiklinė Manų kruopos
2 šaukštas Saulėgrąžos
1 šaukštelis Prieskoniai mėsai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :