© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Apskritą kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki baltos masės (plakite apie 3 min.). Po vieną įmuškite kiaušinius, plakdami suberkite tarkuotą žievelę, supilkite sultis, vanilės ekstraktą, grietinėlę, suberkite aguonas.

Suberkite į tešlą miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite mediniu šaukštu. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 40 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Palikite keksą 5 minutėms pravėsti formoje, paskui išimkite ir palikite galutinai atvėsti.

Nuimkite nuo kekso kepimo popierių, įdėkite keksą į gražią lėkštę.

Pagaminkite glajų. Grietinėlės sūrį ir sviestą išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą, išmaišykite. Užtepkite glajų ant kekso, papuoškite cukruotais rožių lapeliais ar cukatais.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai