Citrininis cukinijų ir morkų džemas

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Cukinijas nulupkite, išimkite sėk­las, jas gaubiantį minkštimą ir supjaustykite 1,5–2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilkite cukrumi, supilkite išspaustas citrinos sultis ir palaikykite, kol išsiskirs skystis. Turinį užvirkite ir ant mažos ugnies dar pavirkite 2–3 minutes.

Morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į atskirą puodą. Į jį įpilkite stiklinę iš cukinijų išsiskyrusių sulčių ir virkite, kol suminkštės. Tuomet paruoštas daržoves sumaišykite ir kelias valandas palikite vėsioje vietoje. Paskui uogienę virkite apie 15–20 minučių, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą turinį sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sukrėskite į paruoštus stik­lainius ir sandariai uždarykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Cukinijos
500 g Morkos
600 g Cukrus
1 vnt. Citrinos sultys ir žievelė
2 pakelis Vanilinis cukrus
Sudėtingumas :