Citrininiai keksiukai su imbierais

 (6)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kepimo soda ir druska.

Nulupkite citrinos žievelę ir ją nelabai smulkiai supjaustykite. Ją kartu su imbierais ir ¼ stiklinės cukraus sudėkite į mikserį ir susmulkinkite, kol gausite vientisą masę.

Dideliame dubenyje iki purios masės išsukite sviestą ir likusį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite citrinų ir imbierų masę.

Į šia masę įmaišykite pusę miltų masės, tada pusę jogurto, tada likusius miltus ir likusį jogurtą. Išmaišykite, bet nemaišykite per ilgai.

Riebalais patepkite keksiukų formeles ir supilkite tešlą. Kepkite 25-30 min, kol keksiukai taps tamsiai auksinės spalvos.

Kol keksiukai vėsta, šluotele išplakite citrinos sultis ir cukraus pudrą. Šia mase patepkite dar šiltu keksiukų viršų.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Soda
1/2 šaukštelis Druska
1/2 stiklinė Imbieras (susmulkintas)
1 vnt. Citrinos
1 stiklinė Cukrus
10 šaukštas Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
300 ml Jogurtas (natūralus)
Papuošimui:
1 stiklinė Cukraus pudra
2 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 12
Sudėtingumas :