Cinamonu kvepiantis slyvų pyragas

Tinkamiausios šiam pyragui vengriškos slyvos.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.

Tešlai kambario temperatūros sviestą sutrinkite su cukrumi. Įmuškite vieną kiaušinį, gerai išsukite, kad tešla taptų vienalytė. Taip sudėkite po vieną ir likusius kiaušinius. Pabaigoje suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.

Paruoškite trupinėlius: sumaišykite sviestą, cukrų, miltus, cinamoną ir muskato riešutą, sutrinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai.

Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Į skardą sukrėskite tešlą, paviršių išlyginkite ir gražiai išdėliokite slyvas perpjauta puse į viršų.

Pabarstykite trupiniais ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 50 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
175 g Sviestas
175 g Cukrus
270 g Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Malti džiūvėsėliai
Įdarui:
1 kg Slyvos
Trupiniams:
175 g Miltai
100 g Cukrus
100 g Sviestas
1 šaukštelis Cinamonas
1/2 šaukštelis Muskato riešutas (maltas)
Porcijos: 12
Sudėtingumas :