Cinamonu ir muskatu kvepiantis moliūgo ir kuskuso troškinukas

Moliūgas su kuskusu
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Padažui iškepkite paprikas orkaitėje, 10 min. palaukite, tada nulupkite ir sutrinkite trintuvu su maskarponės sūriu, ciberžole, druska ir pipirais.

Sugrūskite kvapiuosius pipirus, kuminus, kalendrą, druską ir cukrų, suberkite likusius prieskonius ir išmaišykite.

Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Iš trečdalio minkštimo išspauskite sultis, likusį minkštimą supjaustykite stambiomis skiltelėmis, maždaug 2 – 2,5 cm storio.

Ištieskite kepimo skardą sviestiniu popieriumi, patepkite aliejumi, pabarstykite prieskonių mišiniu, sudėkite moliūgo skilteles, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais (maždaug šaukštelį mišinio palikite kuskusui).

Kepkite moliūgą 190 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir susidarys paskrudusi plutelė. Kai moliūgas bus beveik iškepęs, pakaitinkite puode moliūgo sultis su likusiais prieskoniais ir tokiu kiekiu vandens, kad skysčio būtų dvi stiklinės.

Suberkite į skystį kuskusą, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 5 min. pastovėti. Patiekite moliūgą su kuskusu karštus pakaitintoje lėkštėje su šaltu padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Moliūgas vidutinio dydžio
2 stiklinė Kuskusas
Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis Rudasis cukrus
1 šaukštelis Malti kvapieji pipirai
1 šaukštelis Kuminai
1 šaukštelis Ciberžolė
1/2 šaukštelis Kalendros grūdeliai
1/2 vnt. Cinamonas
1/2 šaukštelis Muskato riešutai tarkuoti
1 šaukštelis Rupi jūros druska
Padažui:
4 vnt. Oranžinės saldžiosios paprikos
100 g Maskarponės sūris
1/2 šaukštelis Gelsvės
pagal skonį Druska
pagal skonį Baltieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :