© kumucia.com
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

3-5 l puode užkaitinu 1 l pieno.

Būtinai 2,5 procento riebumo, ne liesesnį ir ne riebesnį. Kai jau paviršiuje susidaro plėvelė, nugriebiu ją ir lėtai, plakdama pieną, supilu mišinį iš 5 kiaušinių, 1 indelio 30 proc. grietinės (350-400 g),
5-6 v.š. rudojo cukraus.

Nesustojant maišyti, kaitinu apie 15-20 minučių, kol masė sutirštėja ir pradeda matytis išrūgos. Pasiruošiu koštuvą – iškloju 2-3 sluoksnių marle ir supilu kunkuliuojančią masę. Palieku bent 2-3 h nusivarvėt, tuomet sūrį verčiu į lėkštę, saikingai nubarstau cinamonu ir palieku sustingti šaldytuve.

Tiekiu kaip desertą, prie kavos, balto vyno ar tiesiog vieną. Galima porcijuoti į indelius. O norint intensyvesnio skonio, palaistau šokoladiniu pagardu.

Patarimas – labai svarbu nepalikti kaitinamų produktų puode be priežiūros, masė lengvai svyla prie puodo dugno.

Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai